Проблема журналістської етики, на мою думку, є особливо вартою уваги у сучасному українському телевізійному просторі. Сьогодні в українських журналістів можна спостерігати певне зниження морально-етичного рівня, що виявляється безпосередньо в змісті матеріалів. Для багатьох українських ЗМІ також є притаманним порушення законодавчих норм, що свідчить про недостатню юридичну грамотність редакційних працівників.

Останнім часом порушення етичних норм у журналістських матеріалах, у тому числі й в Україні, набуло масового характеру.

Іноді, під час перегляду телевізора, складається таке враження, що людям абсолютно все одно на те, хто може дивитись їхні програми. В новинах суцільні вбивства, зґвалтування та самогубства. Звичайно, ці теми є вартими уваги, але те, як їх подають глядачеві просто жахає. Переглядаючи новини, будь-яка людина, включаючи дітей, людей із слабкою психікою та психічно хворих людей, може побачити на екрані телевізора «картинку», що чітко зображає тіла загиблих, кадри побиття та насильства, кадри вчинення самогубств та інші жахливі речі. Виникає питання: «Для чого це показувати?». Невже не можна чітко та доступно донести інформацію без використання так званих «графічних джерел»?

Зовсім нещодавно на телеканалі Інтер був сюжет про «гру» (якщо це можна так назвати) Собачий Кайф або ж «гра з асфіксією». І замість того, щоб розповісти про те, що ця «гра» є смертельно небезпечною і несе загрозу для здоров’я, журналісти телеканалу Інтер показують відео з YouTube, де чітко видно що і як потрібно робити, де яку артерію пережимати щоб «зіграти», відчути справжній «кайф» і «задоволення».

І знову ж виникає питання: «Для чого це показувати?» А відповідь на це запитання досить проста. Вся справа в тому, що в наш час більшість журналістів цікавить не етичність та мораль, а сенсаційний матеріал. Мало хто з журналістів хоче братися за важку роботу та проводити власні цікаві дослідження. Вони прагнуть сенсаційності, навіть якщо для цього потрібно вдатися до повного непрофесіоналізму та абсолютно переступити всі межі моралі.